zsomle86 2012.06.27. 17:15

008. Ládázás

 

Kivételesen nem szerelésről lesz szó ebben a bejegyzésbe. A vásárlás óta eltelt másfél hónapban sem az időjárás sem az időnk nem engedte, hogy csak úgy élvezzük a Bogarazást. Azonban március 10-én minden adott volt egy kiránduláshoz. Rövid útleírás és pár kép a bejegyzés tartalma, tudom, hogy kevésbé érdekes és nem is érdekfeszítően írom le, de ez is velünk és a Bogárral történt, ezért itt a helye.

Szombaton úgy döntöttünk a Kedvesemmel, elmegyünk egyet ládázni a Bogárral. Ládázás magyarul geocaching, számtalan láda van elrejtve az ország egész területén, jellemzően olyan helyeken ahová érdemes ellátogatni. Minden ilyen kis doboznak elérhető a koordinátája, amit egy kézi GPS-be pötyögve már indulhat is a kirándulás, túrázás. Persze ez nem ilyen egyszerű, csak majdnem, ugyanis vannak multi ládák és virtuálisak is, de ez itt most nem lényeges. Ha valakit érdekel a www.geocaching.hu –n kedvére olvasgathat róla, valamint itt található az összes láda koordinátája és adata, térképpel stb.

geoc.jpg

Az útvonal

Úgy döntöttünk Gödöllő felé vesszük az irány, így az arra található ládákat töltöttük a GPS-re. Első állomásunk a GCPAMI láda volt. A 3-es útról kell lehajtani egy kis halastóhoz. Itt van lehetőség az autót letenni és gyalogszerrel kell felkutatni a ládát. Sokat nem írok róla, hiszen a cél az hogy akit érdekel felkeresse, egyébként is az adatlapján minden megtalálható:

Második állomásunk pár száz méterre fekszik az elsőtől. Neve GCMALE, gróf Teleki Pál miniszterelnöknek állít emléket. Adatlapja:

 

 

P3100008.JPG

Gróf Teleki Pál sírja

Innen csak pár méterre található a Máriabesnyői kegytemplom faragott székely kapujával, ezt sem érdemes kihagyni. Utunk folytatódott Gödöllő felé. Itt a egy 7 pontból álló multi és egy hagyományos ládát kerestünk meg, bejárva az egész várost. (GCSISS;GCGRAS)

Máriabesnyő

P3100022.JPG

Gödöllői kastély

Mivel teljesen szétsétáltuk magunkat, hazafelé már csak egy ládát néztünk meg (még másik kettő volt tervben), ez volt a kerepesi GCPEEP.

Kerepesen ismerkedtünk meg Vele, elkunyizta a szalámit a szendvicseinkből.

Ja és ezen a napon találkoztunk az első Bogárral az úton, illendően üdvözöltük is egymást. Egy gyári cabrio volt.

Folyt.köv. de az már ismét az autóról szól majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://vw-bogar.blog.hu/api/trackback/id/tr84615084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása